Pastile

       A mai trecut o săptămână în garda de noapte. Pe lângă multe cazuri de rutină, ultimele nopți au fost piperate cu pacienți mai bolnavi cu capul decât cu corpul, care s-au gândit că cea mai bună idee de a încheia socotelile cu viața sau de a atrage puțin atenția e să înghită un pumn de pastile.

pastile există pe toate gusturile și în toate culorile

       Cel mai deștept dintre toți a fost un nene pe la vreo 50 de ani căruia i-a trăznit în cap să înghită un flacon întreg de fenprocumon (anticoagulant cumarinic). De ce zic deștept? Pentru că anticoagulantele cumarinice își dezvoltă efectul biologic abea la 12-24 de ore, iar antidotul (vitamina K) este la îndemâna oricui. Înainte de a se dezmetici l-am trimis la endoscopie unde i s-a scos o parte din pastile și i s-a umplut stomacul cu cărbune medicinal. După care a încasat vitamină K pe venă în doze potrivite unui cal. Cu ocazia asta am constatat cu stupoare că siropul de ipeca e interzis în Germania!

       Apoi a mai venit o tanti pe la 40 de ani, depresivă vai de capul ei, care s-a îndopat cu somnifere. După ce comise isprava și scrise câteva rânduri de adio, s-a gândit că probabil a fost o idee proastă, așa că și-a sunat apropiații care apoi au chemat salvarea. Lichid pe venă, cărbune medicinal și pe jap! pe terapie intensivă.

       Ultimul caz mai interesant a fost o tânără de 20 de ani, care luase și ea somnifere cu alcool, ca să poată înghiți mai ușor. Motivele nu s-au lăsat prea mult timp ascunse, a fost suficient să apară familia și să o ia la rost. După un somn sănătos cablată bine la un monitor și niște țigări fumate pe furiș de dimineață, tânăra a fost trimisă fără prea mult scandal la psihiatrie.

Săptămâna viitoare sunt pe secția normală, nu mă aștept la chestii prea interesante.
Pe curând!

Comentarii

  1. salut
    oameni depresivi sunt peste tot.la mine in garda a venit o fata vreo 16 ani care a apucat de luat medicamente pe teren depresiv si adusa de parinti .cand sti ce medikamente au luat parinti e mai usor dar cand nu sti ce a inghitit destul de greu .tot cu lavaj gastric si carbune si a mai revenit dar ma rog si psihiatri i dau tot medicamente si i trimit a casa ca ei sa le ia din nou cu gramada si asa e un cerc inchis.
    te salut

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații