Prâslea cel deprimat și un Greuceanu senil

       În ultimele săptămâni pe terapie intensivă nu s-a mai întâmplat mare brânză în afară de cazurile de rutină, dar doi pacienți mi-au atras în mod deosebit atenția.

       Și a fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar mai povesti, un Prâslea de 19 ani proaspăt părăsit de prietenă și cu un stoc impresionant de MDMA (sau Ecstasy, pe înțelesul tuturor). Și lui Prâslea îi veni pe moment ideea că dacă înghite 20 de pastile cu niște vodcă, totul se va rezolva de la sine. Pentru că la vârsta asta, dacă nu te dai mare, nu exiști, respectivul și-a postat isprava pe facebook, unde a văzut mă-sa și a chemat imediat salvarea.

       Lucrurile au fost într-adevăr aproape să se rezolve pentru tânărul și deprimatul Prâslea, pentru că înghițise cam de 10-15 ori doza letală, dar a avut norocul să ajungă la terapie intensivă mai întâi. În plin sindrom serotoninergic. Și după ce am înfundat litri de soluție Ringer și sute de miligrame de metoprolol intravenos în venele lui, după 24h stătea bine mersi întins în patul de spital fără a-și aduce aminte mare lucru și privindu-ne cu niște pupile de Puss-in-boots.

       Și a mai fost iar odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar mai povesti, un moșulică venit la urologie cu o prostată cam mărită. Și după un TURP (rezecție transuretrală de prostată) care a decurs banal de bine, moșulică s-a hotărât în noaptea de după operație că vrea mai multă adrenalină. Și a început să manipuleze la sonda urinară și să tragă voinicește de ea. Pentru cine nu știe, sondele urinare sunt blocate în vezică cu un balonaș. Deci să tragi de sondă cât timp balonașul este umflat este o idee extrem de proastă, indiferent cât de dement ai fi.

       Moșulică al nostru cred că s-a crezut Greuceanu (sau Arminius, că tot suntem în Germania), pentru că urologii noștri s-au crucit când au văzut rezultatul. Iar asta e mare lucru, pentru că mai toți urologii noștri sunt musulmani. Pe scurt, eroul nostru a reușit să-și desprindă parțial uretra de vezică, dar nu înainte de a reloca vezica urinară în scrot, făcând pe drum ferfeniță mușchii perineali (îmi cer scuze de la cei ce nu știu anatomie, dar să explic acum structurile respective ar necesita prea mult timp și spațiu). Basmul se termină cu o laparotomie de cinci ore și fără Ilene Cosânzene.

Un mic bonus.
Cam cu asta se ocupă șvesterele când nu prea au de muncă:

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații